25/11/10

Comunicat privind Conferinta Nationala de Medicina de Urgenta si Salvari in Situatii Speciale „Search and Rescue”

In perioada 23-28  noiembrie, la Baile Felix are loc cea de-a doua editie a Conferintei Nationale de Medicina de Urgenta si Salvari in Situatii Speciale „Search and Rescue”.

Cele trei institutii organizatoare: Societatea de Medicina de Urgenta si Catastrofa din Romania, Asociatia SARTISS si Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta „Crisana” al judetului Bihor, sustinute de catre partenerii lor si-au propus sa incurajeze atat practica moderna, eficienta si corecta a medicinei de urgenta in Romania, cat si sa se constituie intr-o scena de prezentare a experientelor si a schimbului de informatii. Identificand particularitatile medicinei de urgenta, in cadrul acestei Conferinte si-au propus sa se adreseze in mod exclusiv situatiilor speciale de salvare prin prisma celor mai importante elemente care le caracterizeaza: de la situatiile complexe ale traumatologiei aplicate, prezentarea de strategii, proceduri si protocoale moderne, practica anesteziei in departamentul de urgenta, transportul neonatal, pana la managementul accidentelor in diverse situatii speciale.

Aceasta Conferinta se bucura de acreditarea Colegiului Medicilor din Romania, de publicarea tuturor rezumatelor dar si a unui numar semnificativ dintre conferințele sustinute in extenso in cadrul unui numar special al Jurnalului de Medicina de Urgenta si Salvari in Situatii Speciale.

Echipa de organizare ofera practicienilor posibilitatea de a prezenta aspecte ale activitatii lor in fata unui public cunoscator, profesionisti ai medicinei de urgenta, pompieri, salvatori montani, anestezisti, traumatologi, medici de familie si nu numai. Acest eveniment este o platforma excelenta ce catalizeaza viitoare colaborari si un suport pentru oricine este interesat sa sprijine si sa contribuie la dezvoltarea medicinei de urgenta la standarde internationale.

Partenerii evenimentului sunt

  • Universitatea din Oradea – Facultatea de Medicina si Farmacie
  • Colegiul Medicilor din Romania – filiala Bihor
  • Spitalul Clinic Judetean de Urgenta Oradea – UPU-SMURD
  • Fundatia pentru SMURD
  • Ordinul Asistentilor Medicali Generalisti al Asistentilor Medicali si Moaselor din Romania – filiala Bihor
  • Serviciul Public Salvamont – Salvaspeo Bihor

Partener media – Radio Romania Regional

Comunicat transmis de dna. Mihaela Arion, Bucuresti FM, 98,3

25 Noiembrie 2010

Fundatia pentru SMURD