12/11/10

Comunicat privind aniversarea a 20 de ani de activitate SMURD

In acest an, la 24 septembrie 2010, s-au implinit 20 de ani de cand a luat fiinta Serviciul Mobil de Urgenta, Reanimare si Descarcerare (SMURD).

Plecand de la o structura voluntara profesionista, insa minuscula, formata dintr-un singur echipaj, cu sprijinul pompierilor militari, SMURD a ajuns acum, dupa 20 de ani de activitate, ceea ce toata lumea stie: un serviciu profesionist, cu aproape 4000 de pompieri paramedici, medici si asistenţi medicali din cadrul structurilor Ministerului Sanatatii si ale Ministerului Administratiei si Internelor, dotat cu tehnica medicala de ultima generatie, toate puse in slujba omului aflat in situatii critice.

Avand in vedere eforturile depuse de toti cei implicati in proiectul SMURD, dar, in primul rand, eforturile societatii civile de a sprijini activitatea si dezvoltarea acestui Serviciu, s-a dorit ca la aniversarea a 20 de ani sa se realizeze un eveniment cu totul special, care sa marcheze aceasta perioada si, nu in ultimul rand, sa aduca un omagiu tuturor celor care au trecut sau au ramas in aceasta structura, fie ca ei sunt pacienti, medici, pompieri paramedici, asistenti, piloti de elicopter, etc.

Evenimentul, care s-a desfasurat in data de 24 septembrie 2010, a avut trei componente, impartite in trei momente distincte: dimineata, incepand cu ora 11.00, la Palatul Culturii din Targu Mures a avut loc o Festivitate de Premiere in cadrul careia au fost decorati toti cei care au participat la pornirea acestui Serviciu. La orele pranzului, incepand cu ora 14.00, in centrul orasului a avut loc o defilare a echipajelor SMURD din toata tara, insotite de tehnica pe care Serviciul o foloseste in activitatea zilnica. Seara, incepand cu ora 20.00, am avut ocazia sa-i decoram pe cei care, de multi ani, isi sacrifica timpul si, nu de putine ori, isi pun in pericol viata pentru ca pacientii nostri sa ajunga la timp si cu sanse reale de viata la medicii din spital.

25 Septembrie 2010

Fundatia pentru SMURD