Voluntariat

Voluntariatul este activitatea de interes public desfasurata din proprie initiativa de orice persoana fizica, în folosul altora, fara a primi o contraprestatie materiala; activitatea de interes public este activitatea desfasurata în domenii cum sunt: asistenta si serviciile sociale, protectia drepturilor omului, medico-sanitar, cultural, artistic, educativ, de învatamânt, stiintific, umanitar, religios, filantropic, sportiv, de protectie a mediului, social si comunitar si altele asemenea.

SMURD a inceput ca un serviciu complet voluntar. In anul 1990, acest lucru era complet neobisnuit si a stirnit multe reactii din partea sindicatelor si a diferitelor autoritati care au considerat voluntariatul egal cu amatorismul. Totusi, dupa citiva ani de functionare, s-a dovedit ca voluntariatul poate insemna si profesionalism la un grad inalt. Fara voluntarii nostri, medici, asistenti, studenti, elevi, etc. SMURD nu ar fi existat in ziua de azi.

Pentru inscrierea ca voluntar, va rugam sa ne transmiteti un email la adresa: voluntar@smurd.ro

Va rugam sa specificati in emailul trimis varsta dvs. si domiciliul sau orasul/judetul unde ati dori sa va inscrieti ca voluntar SMURD.