05/01/11

SMURD Botosani

SMURD Botosani a fost inaugurat la 16 decembrie 2010, in prezenta dlui. Mihai Capra, secretar de stat in cadrul Ministerului Administratiei si Internelor si a dlui. dr. Raed Arafat, subsecretar de stat in Ministerul Sanatatii.

Cu ocazia operationalizarii activitatii SMURD Botosani a avut loc si inaugurarea cladirii Unitatii de Primire Urgente (UPU) SMURD, reabilitata recent.

Asistenta medicala in situatii de urgenta este asigurata cu un personal de 30 de paramedici care activeaza, deocamdata, pe cele doua autospeciale noi sosite de la Iasi. Echipajele vor fi repartizate la Botosani si Dorohoi. Pana in 2013 se doreste ca fiecare subunitate a ISU Botosani sa fie dotata cu o ambulanta de tip SMURD.

Practic, prin realizarea acestui proiect, echipele de interventii in cazuri de urgenta sau accidente pot ajunge intr-un timp mai scurt la destinatie, sporind astfel sansele de supravietuire a victimelor.

SMURD Botosani va fi coordonat de medicul sef al UPU-SMURD, Petre Radauceanu si va functiona ca un serviciu complementar al Serviciului Judetean de Ambulanta.