27/07/10

SMURD Alba

SMURD Alba a luat fiinta la data de 16 octombrie 2009 cand, in prezenta domnului Raed Arafat, subsecretar de stat in Ministerul Sanatatii, s-au pus in functiune primele doua echipaje de prim ajutor, operationale in cadrul detasamentelor de pompieri Alba Iulia si Aiud .

La data de 14 mai 2010 este inaugurat si echipajul de prim ajutor al SMURD Blaj, in cadrul garzii de interventie Blaj, in prezenta medicului sef al UPU-SMURD Tg. Mures, dr Cristian Boeriu.

In numai sase luni de la inaugurare SMURD Alba a ajuns la un numar de peste 600 de interventii de acordare prim-ajutor la accidente, tramatisme si alte interventii medicale, intre care am aminti interventia echipajului SMURD Alba Iulia la un accident rutier soldat cu 7 victime pe DN 7 la Blandiana , echipajul SMURD Aiud intervenind la evacuarea din domiciliu a doua victime inconstiente intoxicate cu monoxid de carbon, iar echipajul SMURD Blaj a intervenit pe DN 14B localitatea Cistei, la un accident  rutier soldat cu 5 victime din care una in stop cardio- respirator resuscitat de EPA Blaj si transportat la CPU Blaj.

SMURD Alba intentioneaza operationalizarea unui echipaj de prim ajutor la Sebes pentru a acoperi sectorul de DN 1-DN 7, unde se inregistreaza o rata crescuta a accidentelor rutiere si un echipaj de prim ajutor la garda de interventie Cimpeni pentru acoperirea a peste 150 km din DN 74-DN 75 si a zonei montane invecinate.

DATE DE CONTACT:

Spitalul Judetean de Urgenta Alba

Unitatea de Primiri Urgente Alba Iulia

B-dul Revolutiei , Nr. 23

Inspectoratul pt Situatii de Urgenta „UNIREA” al judetului Alba

Serviciul Mobil de Urgenta, Reanimare si Descarcerare

Str. Alexandru Ioan Cuza, nr. 10

Web:  www.isualba.ro / E-mail: smurd@isualba.ro