29/12/10

Articole mass-media 2010 – Bacau

Final de an plin pentru pompierii de la SMURD

Duminica, 03 Ianuarie 2010

Miercuri, 30 decembrie 2009, la ora 12.16, echipajul S.M.U.R.D. din cadrul Detasamentului de Pompieri Bacau a fost solicitat sa intervina  in comuna Filipesti, sat Carligi, pentru a acorda primul ajutor numitei B. L., in varsta de 26 de ani. Aceasta era suspecta de fractura la membrul inferior stang. Pacienta a fost transportata la Spitalul Judetean de Urgenta Bacau. La ora 13.37, echipajul S.M.U.R.D. Bacau a intervenit in municipiul Bacau, strada Nicolae Balcescu, pentru a acorda primul ajutor numitului P. I., in varsta de 76 de ani. Acesta era suspect de fractura membru superior stang si a fost transportat la Spitalul Judetean de Urgenta Bacau.

La ora 16.24, echipajul de salvatori bacauan a fost solicitat sa intervina in localitatea Nicolae Balcescu pentru a acorda primul ajutor numitului I. O., in varsta de 50 de ani. Acesta era suspect de fractura membru inferior drept si a fost transportat la Spitalul Judetean de Urgenta Bacau. La ora 15.50, echipajul S.M.U.R.D. din cadrul Detasamentului de Pompieri Bacau a intervenit in municipiul Bacau, strada Letea, pentru a acorda primul ajutor numitului C. I., in varsta de 59 ani. Acesta era suspect de fractura membru inferior stang si a fost transportat la Spitalul Judetean de Urgenta Bacau.

Miercuri, 30 decembrie 2009, echipajul S.M.U.R.D. din cadrul Detasamentului de Pompieri Moinesti a intervenit, la ora 22.54, in localitatea Scorteni pentru a acorda primul ajutor numitului V. C., de 32 de ani. Pacientul prezenta contuzie la nivelul centurii scapulare, zona humerus, posibila fractura prin cadere, o intoxicatie etanolica acuta si simptome epileptice. Pacientul a fost transportat la Spitalul Municipal Moinesti.

Interventii ale salvatorilor din ultima zi a anului

Joi, 31 decembrie 2009, la ora 12.07,echipajul S.M.U.R.D. din cadrul Detasamentului de Pompieri Onesti a fost solicitat sa intervina in localitatea Oituz pentru a acorda primul ajutor numitului B. C., in varsta de 24 de ani si numitei B. C., in varsta de 48 de ani. Tanarul prezenta un traumatism cranio-cerebral, suferit in urma unei agresiuni,  iar mama acestuia suferise un atac de panica. Ambii pacienti au fost transportati la  Spitalul de Urgenta Onesti.

La ora 14.46, echipajul S.M.U.R.D. Onesti a intervenit in localitatea Urechesti pentru a acorda primul ajutor numitului D. A. M., in varsta de 13 ani. Acesta era suspect de fractura coloana cervicala si fractura membru superior drept, suferite in urma unui accident rutier. Pacientul a fost transportat la Spitalul de Urgenta Onesti. La ora 17.42, echipajul de salvatori onestean a fost solicitat sa intervina in localitatea Caiuti, pentru a acorda primul ajutor numitului A. G., in varsta de 57 de ani. Acesta era suspect de fractura la membrul inferior drept si a fost transportat la Spitalul de Urgenta Onesti.

Joi, 31 decembrie 2009, la ora 17.29, echipajul S.M.U.R.D. din cadrul Detasamentului de Pompieri Bacau a fost solicitat sa intervina in municipiul Bacau, strada Aleea Ghioceilor, pentru a acorda primul ajutor numitului F. C., in varsta de 32 de ani. Acesta era suspect de fractura la membrul inferior stang si a fost transportat la Spitalul Judetean de Urgenta Bacau. La ora 19.21, echipajul S.M.U.R.D. Bacau a intervenit in localitatea Racaciuni pentru a acorda primul ajutor numitului P. F., in varsta de 9 ani. Acesta acuza dureri la cap, in zona frontala, in urma unei cazaturi si a fost transportat la Spitalul Judetean de Urgenta Bacau.

La ora 20.24, echipajul de salvatori bacauan a fost solicitat sa intervina in comuna Oncesti, sat Dealu Perjului, pentru a acorda primul ajutor numitei V. R., in varsta de 19 ani. Aceasta prezenta arsuri la membrul inferior drept, suferite in urma oparirii cu apa si a fost transportata la Spitalul Judetean de Urgenta Bacau. Joi, 31 decembrie 2009, echipajul S.M.U.R.D. din cadrul Detasamentului de Pompieri Moinesti a intervenit, la ora 23.13, in comuna Balcani, sat Schitu Frumoasa, pentru a acorda primul ajutor numitului M. G., in varsta de 33 de ani. Pacientul acuza dureri la membrul inferior drept si a fost transportat la Spitalul de Urgenta Moinesti.

Vineri, 01 ianuarie 2010, la ora 01.41, echipajul S.M.U.R.D. din cadrul Detasamentului de Pompieri Bacau a intervenit in municipiul Bacau, strada George Enescu, pentru a acorda primul ajutor numitului P. G., in varsta de 25 de ani. Pacientul prezenta o plaga la nivelul rotulei si a fost transportat la Spitalul Judetean de Urgenta Bacau. La ora 02.33, echipajul S.M.U.R.D. Bacau a fost solicitat sa intervina in comuna Tamasi, sat Furnicari, pentru a acorda primul ajutor numitului N. F., in varsta de 23 de ani. Pacientul acuza dureri in zona capului survenite in urma unei agresiuni si a fost transportat la Spitalul Judetean de Urgenta Bacau.

La ora 03.47, echipajul de salvatori bacauan a intervenit in comuna Plopana, sat Budesti, pentru a acorda primul ajutor numitului O. M., in varsta de 53 de ani. Pacientul prezenta o plaga la membrul inferior drept si a fost transportat la Spitalul Judetean de Urgenta Bacau.

Bacău Acum