11/11/10

SMURD Suceava

SMURD a luat fiinta la Suceava in anul 2008, in cadrul Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta „Bucovina” al judetului Suceava si sub coordonarea medicala a Unitatii de Primiri Urgente (UPU) Suceava.

In urma unei analize efectuate, s-a constatat ca frecventa cazurilor de urgenta pe raza judetului, ce necesita prim ajutor, este mai mare la Suceava, Vatra Dornei si Siret, respectiv pe traseul drumului european E85 si drumului european E 576, motiv pentru care s-a stabilit ca cele 3 echipaje de prim-ajutor sa-si desfasoare activitatea in cadrul Detasamentului de Pompieri Suceava, Detasamentului de Pompieri Vatra Dornei si Garzii de Interventie Siret.

Deschiderea oficiala a avut loc la 1 Noiembrie 2008 la Suceava si la 1 Decembrie 2008 la Vatra Dornei si Siret. Ambulantele din dotare, tip B2, au fost redistribuite din judetele Prahova, Arad si Cluj.

Dotarea lor s-a efectuat conform Ordinului comun nr. 1092/1500 din 2006, materialele si medicatia necesare fiind asigurate de UPU – SMURD al Spitalului Judetean de Urgenta „Sf. Ioan cel Nou” Suceava pe baza necesarurilor lunare intocmite de asistentul sef UPU–SMURD Suceava cu aprobarea medicului sef. Echipajele sunt formate din 3 paramedici, toti fiind absolventi ai cursului in domeniul primului ajutor calificat, defibrilare semi-automata, si
descarcerare.

Toti paramedicii au fost instruiti de catre dr. Cirlan Liviu, medic sef UPU-SMURD cu privire la modul de comportare la interventii, la modul de abordare a cazurilor, a obligativitatii protectiei personale, a respectarii protocoalelor, a comunicarii cu medicul coordonator SMURD. Lunar, echipajele SMURD sunt convocate de catre medicul sef UPU-SMURD la o sedinta unde se analizeaza cazurilor din luna precedenta, precum si problemele intimpinate de echipaje, daca acestea au existat.

Date de contact:

Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta „ Bucovina” al judetului  Suceava

Telefon dispecerat: 0230524426 / 0230524428

Fax: 0230524432

E-mail: isusuceava@yahoo.com


SMURD Suceava

Dr. Liviu Carlan

Medic coordonator UPU – SMURD

Dna. Mihaela Ropota

Asistent coordonator UPU – SMURD

Adresa SMURD Suceava: str. Universitatii, nr. 14, municipiul Suceava, jud. Suceava.

Adresa SMURD Vatra Dornei: Mihai Eminescu, nr.10, municipiul Vatra Dornei, jud. Suceava.

Adresa SMURD Siret: str.Unirii, F.N., oras Siret, jud. Suceava.