12/11/10

SMURD Satu Mare

In 30.07.2008 la Satu Mare s-a semnat Protocolul privind acordarea asistentei medicale de urgenta in judetul nostru de catre: Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta „Somes” al Judetului Satu Mare, Serviciul de Ambulanta  Judetean Satu Mare, Spitalul Judetean de Urgenta Satu Mare si Unitatea de Primire Urgente Satu Mare, in temeiul Legii 95/2006 privind reforma in domeniul sanatatii.

Serviciul Medical de Urgenta Reanimare si Descarcerare aduce in judetul Satu Mare asistenta medicala de urgenta prespitaliceasca calificata prin interoperabilitatea tuturor structurilor (ISU, SAJ, SM, UPU) care intervin in comun, prin facilitarea comunicarii intre aceste structuri si prin asigurarea transmiterii tuturor informatiilor intre aceste echipaje.

Gama interventiilor la care este solicitat SMURD include toate urgentele ce pun in pericol imediat viata. Acestea includ accidentele rutiere, exploziile, accidentele de munca sau casnice cum ar fi caderea de la inaltime sau electrocutarea, starile de inconstienta, stopurile cardio-respiratorii, durerile toracice, insuficientele respiratorii acute si nu in ultimul rând accidentele cu multiple victime, rolul echipajului fiind acela de a asigura o asistenta de urgenta calificata prompta, reducând astfel mortalitatea si rata complicatiilor.

Satmarenii au inceput sa cunoasca “ambulantele rosii” inca din luna septembrie a anului 2008, cand cele doua ambulante de tip B au intrat in dotarea SMURD Satu Mare. In prezent SMURD Satu Mare dispune de 17 paramedici in localitatea Satu Mare si 14 paramedici in localitatea Carei, care au urmat cursuri de pregatire in domeniu si care lucreaza pe cele 2 ambulante, fiind astfel la dispozitia satmarenilor in fiecare zi.

Servicul Mobil de Urgenta Reanimare si Descarcerare Satu Mare doreste sa fie un sprijin pentru satmareni, sa completeze serviciile medicale deja existente si sa ofere o noua dimensiune notiunii de paramedic.

Date de contact:

Dr. Adriana Moldovan

Medic coordonator UPU-SMURD Satu Mare

Dna. Maria Baban

Asistent coordonator UPU-SMURD Satu Mare

Adresa UPU-SMURD – Satu Mare: Str. Prahovei nr. 1, Satu Mare

E-mail: upu6sm@gmail.com