27/07/10

SMURD Constanta

Sfarsitul lunii august 2008 era momentul cand se anunta infiintarea serviciului SMURD la Constanta; 5 medici tineri, sustinuti de medicul sef coordonator, porneau cu emotie si bucurie in aceasta frumoasa aventura, alaturi de asistente si paramedici – cu totii lipsiti de experienta muncii in prespital.

Pregatirea medicilor si a catorva asistente s-a realizat la SMURD Mures, cum era firesc, pentru ca acolo se afla originea SMURD-ului, acolo este nucleul, acolo sunt acei oameni deosebiti care au pornit primii in incitanta aventura a prespitalului…insa momentele cu adevarat dificile au fost acelea cand a trebuit sa infruntam singuri situatiile din prespital. Si nu a fost usor…

La Constanta am avut si avem multe cazuri complexe – accidente rutiere, unele foarte grave, cu victime multiple, in stare critica, accidentul aviatic de la Tuzla, accidentul cu explozia rachetei de la Mangalia si expunerea victimelor la o substanta acida. Am trait momente grele cand am fost solicitati sa ne resuscitam colegi – medici si asistente – iar manevrele de resuscitare au fost fara succes – sau cand am pierdut pacienti tineri si copii.

Avem totusi satisfactia de a fi salvat vieti acolo, pe teren, si nu putine…iar cei care au supravietuit atat cat sa poata fi externati, ne transmit gandurile lor bune si multumiri. Astfel am reusit sa mergem mai departe, sa ne pastram optimismul si pasiunea si sa ramanem in aceeasi “formula” in care am inceput in urma cu 2 ani; am capatata experienta, stim sa facem fata situatiilor dificile si poate cel mai important – suntem o echipa – atat la cazuri cat si dupa incheierea lor.

Echipaje SMURD Constanta:

  • 1 echipaj cu medic – sunt 5 medici, 13 asistente si 10 paramedici
  • 4 echipaje de prim ajutor (unul in Constanta, unul in port, unul la Medgidia, unul la Mangalia)

DATE DE CONTACT SCJU

Constanta, B-dul Tomis 145, Tel. / Fax: 0241 616784

UPU – Tel / Fax 0241 – 610799