11/11/10

SMURD Calarasi

Misiune contracronometru – SMURD Calarasi

Mereu in slujba cetateanului !

In situatii de urgenta, orice secunda conteaza! Viata este prioritatea noastra! Echipa SMURD din Calarasi este coordonata de un medic, Gheorghita Viorica, cu experienta in medicina de urgenta, care a inceput, in urma cu mai bine de 2 ani, experimentarea unui sistem de urgenta ce functioneaza si in alte judete din tara de mai multa vreme, avand la baza transferul unui echipaj medical spitalicesc cu dotarea necesara la locul unde este pacientul aflat in stare critica.

Echipa SMURD Calarasi, formata in special din tineri, actioneaza prompt, acestia deja castigandu-si respectul oamenilor pentru care au intervenit, prin profesionalism si grija pe care o demonstreaza de fiecare data pentru orice pacient, in fiece minut din zi si din noapte. Atunci cand este in joc viata cuiva, orice gest este vital, orice atitudine, fiecare secunda conteaza, nimeni nu precupeteste nici o clipa in a dovedi maxima promptitudine pentru salvarea unei vieti, a unui seaman in pericol.

Motoul SMURD este simplu, dar atat de important: „Cine salveaza o viata, salveaza o lume!“.

SMURD Calarasi isi desfasoara activitatea cu personal instruit in acordarea asistentei medicale de prim ajutor de urgenta.

SMURD are patru echipaje de prim ajutor – formate din câte trei paramedici instruiti in acordarea primului ajutor medical.

Serviciul Mobil de Urgenta, Reanimare si Descarcerare (SMURD), care functioneaza in cadrul I.S.U. „Barbu Stirbei”Calarasi are in structura 12 paramedici la Detasamentul de pompieri Calarasi; 11 paramedici la Sectia de pompieri Lehliu Gara si 12 paramedici la Sectia de pompieri Dragalina, dotarea tehnica de la aceasta data constând in trei autospeciale SMURD, marca Mercedes Vito.

Fiecare caz in parte, la care intervin echipajele noastre, este deosebit, desi unele par mai usoare, altele extrem de complicate, mereu, se acorda aceeasi importanta, scopul fiecarei interventii fiind salvarea vietii.

Planurile de viitor ale acestei echipe SMURD sunt promitatoare, telul cel mai apropiat ar consta in infiintarea unei noi sectii SMURD, si anume, in municipiul Oltenita, existând deja, acolo, un echipaj instruit in acest sens.

Date de contact:

Medic Coordonator U.P.U. SMURD – dr. Gheorghita Viorica

Asistent sef SMURD I.S.U. Calarasi  – Plt. Adj. – Dragu Rodica

Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta „Barbu Stirbei” al Judetului Calarasi

Email: contact@isucalarasi.ro